HYALURONIC ACID

Ако колагенот и хијалуронската киселина, кои кои го заземаат пространството меѓу клетките на кожата намалат, таа се опушта и се појавуваат брчки. Но природата може да биде надитрена, а свежиот и млад изглед на кожата да биде вратен!

Сите знаеме дека водата е основниот извор на живот. Ако ја лишиме кожата од нејзината изворна сила, таа ја губи својата виталност. Тука на помош доаѓа хијалуронската киселина, које е природна состојка на кожата и има исклучителна способност да задржува вода скоро илјада пати повеќе од нејзината сопствена тежина. Со годините и во зависност од начинот на живот оваа бесценета состојка намалува, при што води до намалување на способноста на кожата да задржува вода. Како резултат таа губи форма и се појавуваат брчки.

Колагенот исто е основна состојка на кожата, одговорен за нејзиниот стегнат вид. Непријател број еден за него се колагеназите – тоа се ензими кои се активираат од неблагопријатните фактори на околната средина и започнуваат го разградуваат колагенот, тој намалува и резултатот е опуштање на кожата и појавата на несаканите признаци на стареење.

Комбинацијата меѓу хијалуронска киселина и колаген во серијата Хијалуронска киселина на REFAN ја подобрува еластичноста на кожата и ја стегнува силуетата на лицето. Дневниот и ноќниот крем за лице се со нежна и деликатна текстура, која се апсорбира брзо и лесно, длабоко ја хидрира кожата, правејки ја помека, повеќе мазна и поеластична и го враќа нејзиниот свеж, млад и сјаен изглед. За постигање на оптимален ефект се препорачува секојдневно користење на комбинацијата од дневен и ноќен крем за лице со хијалуронска киселина.
Downloads

Нај-блиската продавница

Македонија
Струмица
4-ти Jyli